MEF-certificatie voor Ethernetdiensten Eurofiber

14/09
2010
UTRECHT (EZPress) - Eurofiber heeft de Metro Ethernet Forum (MEF)-certificering behaald voor zijn Ethernetdiensten. Het gaat om MEF 9 en MEF 14. De certificatie betekent dat de Ethernetdiensten van Eurofiber voldoen aan hoge technische standaarden, die bovendien de compatibiliteit met netwerkproducten- en diensten van andere MEF-gecertificeerde leveranciers garanderen. Eurofiber behoort hiermee tot een select gezelschap. Wereldwijd zijn er ongeveer 30 service providers gecertificeerd, voornamelijk grote carriers.

Met de MEF-certificering versterkt Eurofiber zijn positie in de netwerkmarkt verder. 'MEF neemt een steeds belangrijkere positie in binnen de Carrier Ethernet-wereld. De specificaties van deze organisatie worden meer en meer beschouwd als dé standaard voor Ethernet. Bij tenders en samenwerking met internationale carriers zal MEF-certificatie dan ook in toenemende mate een basisvoorwaarde zijn. Dat geeft ons een belangrijk voordeel', aldus Bart Oskam, algemeen directeur van Eurofiber

Hoogwaardige Ethernetdiensten

De Ethernetdiensten van Eurofiber zijn gebaseerd op een combinatie van het glasvezelnetwerk van het bedrijf en een Ethernet Core. De diensten zijn verkrijgbaar in verschillende bandbreedtes, stapsgewijs oplopend van 10 Mpbs tot 10 Gpbs en bieden een aantrekkelijk groeipad. Op basis van een MPLS (Multi Protocol Label Switching)-laag is het mogelijk virtuele netwerken/verbindingen te definiëren.

Metro Ethernet Forum

Het Metro Ethernet Forum (MEF) is een wereldwijd samenwerkingsverband van meer dan 150 organisaties, waaronder leveranciers van telecommunicatiediensten, kabelexploitanten, fabrikanten van netwerkhardware en –software, producenten van halfgeleiders en diverse testorganisaties. Meer informatie over het MEF is te vinden op www.metroethernetforum.org.

//Einde bericht

Bron: Eurofiber

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 14 september 2010, 11:28
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry