FIOD houdt verdachten aan in onderzoek belastingfraude

10/09
2010
De FIOD heeft afgelopen dinsdag in een onderzoek van het Functioneel Parket twee mannen aangehouden in Den Haag. Zij worden verdacht van belastingfraude en valsheid in geschrifte. Het vermoeden is dat het fiscale nadeel in de tonnen loopt.

De aangehouden verdachten zijn een 43-jarige man en een 48-jarige man uit  Den Haag. De 43-jarige verdachte is de directeur van een administratiekantoor in Den haag. De andere verdachte is de directeur van een Haagse lunchroom en een Haags exportbedrijf.

De 43-jarige man is vandaag door rechter-commissaris in Den Haag in bewaring gesteld. De andere man is inmiddels op vrije voeten, maar is nog wel verdachte in de zaak.

De mannen hebben vermoedelijk vanaf 2008 tot heden onjuiste aangifte omzetbelasting(OB) gedaan. Tevens hebben de verdachten valse facturen opgevoerd, om de aangifte OB te onderbouwen.De 48-jarige verdachte zou dat voor één bedrijf hebben gedaan. De 43-jarige man heeft de onjuiste aangiftes vermoedelijk voor meerdere bedrijven opgevoerd.

De FIOD heeft doorzoekingen verricht in twee woonhuizen en een bedrijfspand van de verdachten in Den Haag. Daarbij is administratie en zijn er computers inbeslaggenomen.

Datum: vrijdag 10 september 2010, 19:22
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry