Mogelijk tijdslot op videostreams publieke omroep

08/09
2010
Op televisie worden programma’s die een classificatie van twaalf jaar en ouder hebben niet voor acht uur ’s avonds uitgezonden. De overheid overweegt om ook videostreams van dergelijke programma’s van de publieke omroep te blokkeren voor acht uur ’s avonds.

Dat heeft Rutger Fortuin, beleidsadviseur bij het Commissariaat van de Media, tegenover Tweakers.net bevestigd. Volgens hem verplicht de wet dat eigenlijk nu al en zouden ook de on-demand streams met een kijkwijzer-classificatie zich hieraan moeten houden. Inhoud die alleen geschikt is voor zestien jaar en ouder zou pas vanaf tien uur 's avonds mogen worden bekeken.

Het zou in ieder geval gaan om tv-programma's die worden bekeken via websites als Uitzending Gemist of die van de individuele publieke omroepen. Alleen sites met redactionele inhoud vallen onder het toezicht, sites met door gebruikers aangemaakte content, zoals YouTube, niet. Verschillende omroepen uploaden momenteel zelf al videobeelden naar sites als YouTube. Het wordt niet waarschijnlijk geacht dat ook de commerciële zenders bepaalde content een deel van de dag op slot moeten gooien.

Uiteraard kunnen gebruikers zelf nog wel dergelijke content uploaden op bijvoorbeeld YouTube zodat jongeren het alsnog kunnen bekijken, jongeren in een andere tijdszone kunnen de video's wellicht nog wel gewoon bekijken. Een andere optie zou zijn een systeem als in Duitsland waarbij volwassenen een pincode moeten invoeren om ‘schadelijke' inhoud te bekijken. Maar een dergelijk systeem is ook niet waterdicht volgens woordvoerder Bart Jochems van de publieke omroep.

Het opvolgen van de wet kan tot gevolg hebben dat de publieke omroep gebruikers zien vertrekken naar andere websites om toch de content zonder de tijdsbeperking te kunnen bekijken.

[Via Tweakers.net]

Datum: woensdag 8 september 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Duitsland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry