Franse nemen stappen in strijd bankgeheim

30/08
2009
Frankrijk heeft de namen en gegevens achterhaald van drieduizend mensen die van belastingontduiking met Zwitserse bankrekeningen worden verdacht. De Franse minister van Begroting, Eric Woerth, beschouwt het als de eerste stap in de strijd tegen het bankgeheim.

Vorige week sloten Frankrijk en Zwitserland een verdrag over het delen van informatie. ,,Het is de eerste keer dat we dit soort precieze informatie krijgen met namen, rekeningnummers en bedragen”, zegt Woerth in een interview met de Zwitserse krant Journal de Dimanche.

,,De strijd tegen belastingparadijzen is een essentieel onderdeel van onze pogingen om het kapitalisme meer moreel te maken”, aldus Woerth. In totaal staat er 3 miljard euro op de rekeningen. De minister roept de rekeninghouders op zich voor 31 december bij de fiscus te melden.

Onder druk van de G-20, ’s werelds belangrijkste economieën, stemde Zwitserland in maart in met het versoepelen van het bankgeheim en het delen van informatie. Vorige week werd bekend dat de Zwitserse bank UBS de gegevens van ongeveer 4450 rekeninghouders verstrekt aan de Verenigde Staten.

Datum: zondag 30 augustus 2009, 14:12
Bron:
Categorie: Economie
Tags: Frankrijk, Zwitserland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry