Deelname Nederlandse marechaussees aan operatie Poseidon in Griekenland

01/09
2010
De Koninklijke Marechaussee neemt van 1 september tot en met 20 oktober deel aan een groot aantal grenscontroles bij de Griekse eilanden. De controles, onder de naam “Poseidon”, vinden plaats in het kader van Frontex, een Europees samenwerkingsverband tussen de 25 Schengenlanden, waarin een gezamenlijke bijdrage wordt geleverd aan de bewaking van de buitengrenzen.

De Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de Marechaussee levert ondermeer een Rigid-hulled inflatable boat (RHIB) ten behoeve van de grensbewaking bij het Griekse eiland Samos. Daarnaast wordt, samen met de Zeehavenpolitie van het politiekorps Rotterdam Rijnmond, expertise geleverd voor de controle van documenten en het interviewen van illegale vreemdelingen.

Van 1 tot en met 15 september een vliegtuig van de Nederlandse Kustwacht deel aan de controles. Aan boord gaan 2 luchtwaarnemers van de Marechaussee mee, om vanaf het eiland Kos het grensgebied te observeren en bijzonderheden aan de Griekse Kustwacht door te geven.

Datum: woensdag 1 september 2010, 15:38
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Griekenland, Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry