OM eist 5 jaar gevangenisstraf in hoger beroep schietpartij Schiedam

01/09
2010
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 5 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 21-jarige man uit Schiedam die wordt verdacht van poging tot moord. De verdachte zou op 15 juli 2009 op klaarlichte dag in een woonwijk in Schiedam zeven kogels hebben afgevuurd in de richting van het slachtoffer. De rechtbank Rotterdam veroordeelde de verdachte voor dit feit eerder ter zake van bedreiging tot 30 maanden gevangenisstraf waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Het OM stelde tegen deze uitspraak hoger beroep in.

 

Door de officier van justitie was 6 jaar gevangenisstraf geëist ter zake van poging tot moord. De rechtbank Rotterdam oordeelde echter dat de verdachte niet de intentie heeft gehad het slachtoffer te doden. Daarnaast meende de rechtbank dat de schoten niet zodanig op het slachtoffer waren gericht dat het slachtoffer daadwerkelijk dodelijk geraakt zou worden. Het OM stelde hoger beroep in omdat er naar het oordeel van het OM wel degelijk gericht op het slachtoffer is geschoten.

 

Verdachte had al enige tijd ruzie met het slachtoffer. Verdachte zou een vuurwapen hebben aangeschaft en toen hij het slachtoffer op 15 juli 2009 tegenkwam en er weer ruzie ontstond, zou hij meerdere kogels op het slachtoffer hebben afgevuurd.

Datum: woensdag 1 september 2010, 19:13
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Schiedam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry