Zes jaar en vier maanden cel voor poging tot doodslag Tilburg

26/08
2010
Zes jaar en vier maanden cel voor poging tot doodslag Tilburg

’s-Hertogenbosch, 26 augustus 2010 – Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 41–jarige man veroordeeld tot zes jaar en vier maanden gevangenisstraf voor onder meer een poging tot doodslag op een man in Tilburg en het bezit van wapens en munitie.

Op 12 september 2009 heeft verdachte op zijn kamer een geladen pistool bij zich gestoken en is naar buiten gegaan. Ook het slachtoffer en zijn aanwezige familieleden zijn naar buiten gegaan. Buiten is er een handgemeen ontstaan waarbij de verdachte zijn pistool heeft getrokken en gericht op het slachtoffer heeft geschoten.

Het hof vindt dat er geen sprake is geweest van noodweer. Het schieten met een pistool in deze situatie was buitenproportioneel. Hij had zichzelf ook op een andere manier kunnen verdedigen. Evenmin is er sprake van noodweerexces, omdat uit niets blijkt dat de verdachte in paniek en in angst heeft geschoten.

Bij het opleggen van de straf heeft het hof er onder meer rekening mee gehouden dat verdachte al eerder is veroordeeld voor verboden wapenbezit.

De rechtbank veroordeelde verdachte op 9 maart 2010 tot zes jaar gevangenisstraf.

Datum: donderdag 26 augustus 2010, 11:11
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Noord-Brabant, Tilburg

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry