Community Outreach Project van LeaseWeb pakt cybercrime aan

24/08
2010
LeaseWeb stelt netwerk en bandbreedte ter beschikking aan specialisten in het signaleren en monitoren van cybercrime

Haarlem, 24 augustus 2010 – LeaseWeb, aanbieder van geavanceerde hostinginfrastructuur oplossingen, is het innovatieve Community Outreach Project gestart, waarin zij gratis servercapaciteit en bandbreedte ter beschikking stelt aan bedrijven die, samen met hen, de veroorzakers van cybercrime monitoren, identificeren en aanpakken.

Deelnemers van het Community Outreach Project zijn gekwalificeerde organisaties die gespecialiseerd zijn in het signaleren en bestrijden van virussen, malware, phishing, fraude en kinderporno. Zij worden voorzien van dedicated servers en bandbreedte binnen het netwerk van LeaseWeb, zodat zij nog beter kunnen werken aan een schoner en veiliger internet. Op deze manier krijgt LeaseWeb beter inzicht in de aanwezigheid van cybercrime binnen het eigen netwerk en kunnen vervuilde websites sneller worden geblokt. Twee organisaties zijn inmiddels officieel bevestigd als deelnemer aan het project: Zeus Tracker, zij monitoren en verwijderen Zeus botnets, een gevaarlijke malware toolkit en het Nederlandse Quarantainenet, specialist in het ontwikkelen van oplossingen voor beheer en beveiliging van netwerken.

Marnix de Bil, projectmanager bij Quarantainenet: “Onze belangrijkste toegevoegde waarde is het beheersbaar houden van netwerken. De door ons ontwikkelde technologie Qdetect, die door LeaseWeb wordt gebruikt, herkent en monitort aanvalspatronen van hackers op apparaten binnen een netwerk. Na herkenning kan de aanvaller, dankzij de Qnet technologie, volautomatisch geïsoleerd worden van de rest van het netwerk. Qdetect is standaard opgenomen in de Qnet technologie. Qnet vormt samen met de meest laagdrempelige toegangscontrole ter wereld, het pakket Qmanage. Onze oplossingen worden nu al standaard gebruikt in het onderwijs en daarnaast zijn we groeiende in de branches corporate, overheid en de zorg. De samenwerking met LeaseWeb laat zien dat de door ons ontwikkelde technologieën ook geschikt zijn voor grote openbare netwerken. Dankzij onze software heeft LeaseWeb inmiddels al meerdere aanvallen gesignaleerd en verwijderd. Het geeft ons veel voldoening onze kennis in te kunnen zetten voor een schoner en veiliger internet.”

Alex de Joode, security officer van LeaseWeb: “Als één van de twintig grootste hostingproviders ter wereld, hebben wij de verantwoordelijkheid om te zorgen voor een schoon en veilig internet. We kunnen niet alles in ons netwerk controleren, maar door intensief samen te werken met security specialisten kunnen we proactief optreden en vervuilde websites eerder uit de lucht halen. Organisaties als Quarantainenet en Zeus Tracker zijn van onschatbare waarde en leveren uitstekend werk door cybercrime te signaleren en te monitoren. Helaas hebben zij niet altijd de juiste middelen beschikbaar om hun werk perfect te kunnen uitvoeren. Voor ons is het een belangrijk partnership, daarom hopen we het aantal organisaties dat deelneemt aan het Community Outreach Project in de toekomst te kunnen uitbreiden. Op deze manier doen we er alles aan om cybercrime drastisch terug te dringen.”

Datum: dinsdag 24 augustus 2010, 11:58
Bron: LeaseWeb
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry