Defensie-instructeurs trainen in jungle

18/08
2010
41 Nederlandse militairen beginnen vandaag in Belize met een Britse opleiding tot jungle-instructeur. Na deze 7 weken durende International Jungle Warfare Course kunnen zij collega’s lesgeven in het bewegen en tactisch opereren in het oerwoud.

De militairen van het Korps Mariniers, het Korps Commandotroepen en de Luchtmobiele Brigade krijgen in het voormalig Britse Honduras onderricht in spoorzoeken, het bouwen van een bivak met natuurlijke materialen en het beoefenen van tactische gevechtsscenario’s. Aan de opleiding nemen ook 39 Britse en Noorse militairen deel.

Belize

Belize ligt aan de Midden-Amerikaanse kust ingeklemd tussen Mexico en Honduras. Bijna de helft van het land bestaat uit oerwoud, waarvan een derde militair oefenterrein is. Belize is sinds 1981 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk, maar bleef wel onder bescherming van een Brits garnizoen. Dit legeronderdeel vormde de basis van de British Army Training Support Unit Belize, de eenheid die ook de International Jungle Warfare Course verzorgt.

Inzetbaar

Om wereldwijd en in internationaal verband inzetbaar te zijn, oefenen Nederlandse eenheden regelmatig met buitenlandse partners onder uiteenlopende omstandigheden.

Datum: woensdag 18 augustus 2010, 11:10
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Belize, Honduras, Mexico, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry