NAVO-medaille voor militairen Kandahar Airfield

13/08
2010
59 Nederlandse militairen hebben gisteren op Kandahar Airfield de NAVO-medaille ontvangen. De militairen maken deel uit van het Contingentscommando, het National Support Element (NSE), de Air Task Force (ATF), de Redeployment Task Force (RDTF) en het Rotatieondersteuningsteam.

Het NSE draagt zorg voor de ontvangst en doorvoer van al het personeel en materieel in Afghanistan en de logistieke ondersteuning van de overige Nederlandse eenheden, waaronder de RDTF en ATF. Het Rotatieondersteuningsteam levert ondersteuning wanneer eenheden van samenstelling wisselen.

Luchtsteun

De ATF levert met luchtsteun en verkenningsmissies naar geïmproviseerde explosieven een bijdrage aan ISAF. F-16’s en Chinook-transporthelikopters leveren luchtsteun vanaf Kandahar Airfield, en Apache-gevechtshelikopters vanuit Tarin Kowt. Konvooien met Nederlands materieel worden, indien nodig, beveiligd door de ATF. 

Contingentscommando

De contingentscommandant is de vertegenwoordiger van de Commandant der Strijdkrachten in het uitzendgebied. Hij ziet er met zijn staf op toe dat de Nederlandse eenheden binnen de juiste juridische kaders opereren. Ook houden zij in de gaten welke ontwikkelingen in Afghanistan van invloed kunnen zijn op de operaties en terugverplaatsing van de Nederlandse eenheden.

Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Rob Bertholee, die de afgelopen dagen de Nederlandse militairen in Uruzgan bezocht, reikte de medailles uit. Hij deed dit samen met de Directeur Operaties van het Commando Luchtstrijdkrachten, commodore Paul Mulder en Commandant Contingentscommando, brigade-generaal Hans Leijtens.

Datum: vrijdag 13 augustus 2010, 15:26
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry