Verkoop mobiele telefoons groeit

13/08
2010
In het tweede kwartaal van 2010 zijn er wereldwijd ruim 325 miljoen mobiele telefoons verkocht. Dat is een stijging van bijna 14% ten opzichte van 2009, zo rapporteert marktonderzoeker Gartner.

Dit aantal is inclusief 19% smartphones. Ondanks de enorme groei van het aantal verkochte toestellen in het afgelopen kwartaal, ging de gemiddelde verkoopprijs naar beneden als gevolg van de grote concurrentie op de telefoonmarkt.

Nokia weet zijn toppositie te handhaven, gevolgd door Samsung (2), LG (3), RIM (4), Sony Ericsson (5), Motorola (6), Apple (7) en HTC (8). Nokia heeft verreweg het grootste marktaandeel: 34,2%, een lichte daling ten opzichte van vorig jaar. De grootste stijgers in marktaandeel zijn RIM, Apple en HTC met een marktaandeel van respectievelijk: 3,4%, 2,7% en 1,8%.

De verkoop van smartphones is in een jaar tijd met de helft gegroeid naar 61,6 miljoen stuks in het tweede kwartaal. Kijken we bij smartphones naar de top vijf van mobiele besturingsystemen, dan staat Symbian ondanks een daling van 10% in marktaandeel nog steeds stevig op de eerste plaats, met ruim 25 miljoen stuks, gevolgd door RIM (2) met 11 miljoen, Android (3) met 10 miljoen, Apple's iOS (4) met 8,7 miljoen en Microsofts Windows Mobile (5) met 3 miljoen.

Gartner verwacht dat vooral de toestellen die goede ondersteuning krijgen van de telecomproviders het goed zullen doen de komende tijd. Hierbij wordt gerefereerd aan aanbiedingen in combinatie met abonnementen. Toestellen die deze ondersteuning niet hebben, krijgen het moeilijk.

Datum: vrijdag 13 augustus 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry