Koninklijke Luchtmacht begint met avondvliegen

28/08
2009
De luchtmacht start binnenkort het avondvliegen met F-16 jachtvliegtuigen van de vliegbases Leeuwarden en Volkel en met transport- en gevechtshelikopters van Vliegbasis Gilze-Rijen.

Het vliegen bij duisternis is noodzakelijk voor een zo optimaal mogelijke voorbereiding op missies en staat voor alle vliegbases gepland tot april 2010 en rond de feestdagen wordt zo min mogelijk gevlogen.

Gilze-Rijen
De vliegbewegingen van de helikopters van Vliegbasis Gilze-Rijen beginnen 31 augustus en vinden vooral plaats in de aangewezen laagvlieggebieden en in de directe omgeving van de vliegbasis. 

Leeuwarden en Volkel 
Op de vliegbases Leeuwarden en Volkel staat de start van het avondvliegprogramma dit jaar gepland in de eerste week van oktober. Deze vliegbewegingen vinden verspreid over Nederland plaats. 

Er wordt in principe op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tot uiterlijk 23.00 uur gevlogen. 

Trainen
Avondvliegoefeningen zijn noodzakelijk om de vaardigheden van vliegtuigbemanningen op peil te houden en hen optimaal voor te bereiden op hun taak. De vroeg invallende duisternis in het najaar maakt dit mogelijk. 

Daadwerkelijke inzet van F-16 gevechtsvliegtuigen en transport- en gevechtshelikopters, zoals momenteel in Afghanistan, vindt ook in de nacht plaats. De vliegers en de loadmasters gebruiken daarvoor geavanceerde nachtzichtapparatuur. Regelmatige trainingen zijn nodig om deze middelen optimaal te benutten.

Meer informatie over vliegbewegingen.

Voor klachten kan worden gebeld met het gratis nummer 0800-0226033.

Datum: vrijdag 28 augustus 2009, 16:37
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Friesland, Leeuwarden

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry