Bezoek koningin zonder problemen verlopen

28/08
2009
RAALTE (ANP) - Onder grote belangstelling heeft koningin Beatrix vrijdag een bezoek gebracht aan de gemeenten Dalfsen, Ommen en Raalte in de provincie Overijssel. Het bezoek verliep zonder ongeregeldheden, meldde de politie. De drie gemeenten hadden een noodverordening ingesteld na politie-informatie over een ,,ernstige vrees voor een toename van het wapenbezit''. Met de verordening kon de politie onder meer preventief fouilleren. Ook gold er een verbod op het houden van demonstraties, op het dragen van spandoeken en het scanderen van ordeverstorende leuzen.

Volgens de politie, die extra alert was met het drama op Koninginnedag in Apeldoorn nog vers in het geheugen, was er geen sprake van concrete bedreigingen aan het adres van de koningin. Een woordvoerder zei na afloop van het bezoek dat maatregelen op grond van de noodverordening niet zijn genomen. Zo is er niemand gefouilleerd.

De koningin bezocht verschillende kernen in de gemeenten en eindigde haar bezoek in Raalte. Duizenden belangstellenden woonden haar bezoek aan de festiviteiten van het oogstfeest Stöppelhaene in deze gemeente bij.

Datum: vrijdag 28 augustus 2009, 16:42
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Apeldoorn, Dalfsen, Gelderland, Ommen, Overijssel, Raalte

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry