Van Westerloo: `Minder amusement bij Publieke Omroep’

09/08
2010
Fons van Westerloo, voorzitter van de nieuwe omroep WNL, vindt dat de Pu- blieke Omroep moet bezuinigen op amu- sementsprogramma’s als Bananasplit, Boer Zoekt Vrouw en Eén tegen 100. De oud-directeur van RTL en SBS vindt dat het wel wat minder kan. “Hilversum hoeft geen reservaat te worden met alleen hoogwaardige informatie en kunst en cultuur. Maar er wordt nu wel erg veel amusement uitgezonden dat ook bij de commerciële omroepen kan. Te veel“, zegt hij in De Volkskrant.

Ook is Van Westerloo voor het terugbrengen van het aantal okmroepen. “Wij kunnen zo samen met MAX en de TROS. Dat levert geld op en leidt er tevens toe dat ook de overkoepelende Nederlandse Publieke Omroep met minder toekan. Je moet zelf aangeven wat je als Publieke Omroep belangrijk vindt – nieuws en actualiteiten, kunst en cultuur, jeugd, drama – en dan aan Den Haag zeggen hoe veel geld dat kost.”

De politiek wil bezuinigen op de publieke omroep en dat leidt tot onrust in Hilversum. “Dan moet er ook een net weg. Dat zal Nederland 3 worden, waardoor een programma als De Wereld Draait Door verdwijnt“, zei Ton F. van Dijk, voormalig netcoördinator van de Publieke Omroep, vorige week in De Volkskrant.

Waarschuwen dat populaire programma’s als De Wereld Draait Door mogelijk verdwijnen, helpt volgens Van Westerloo niet. “Bovendien is het flauwekul. Ook als je terug moet naar twee zenders, en dat is niet uitgesloten, is er plek voor De Wereld Draait Door.“

Datum: maandag 9 augustus 2010, 12:39
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment
Tags: Hilversum, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry