Sociale netwerksites kost Britse economie 14 miljard

06/08
2010
Uit een recent onderzoek in Engeland blijkt dat het bezoeken van sociale netwerken op het werk tot wel 14 miljard pond kan kosten. Bijna 2 miljoen Britse werknemers spenderen meer dan een uur per werkdag op sociale netwerksites.

Uit het onderzoek bleek verder dat 55% van alle werknemers sociale netwerksites bezoeken op het werk waarvan ongeveer een derde (zo'n 6 miljoen) meer dan 30 minuten op sites als Facebook, Twitter en Myspace doorbrengt.

Van de respondenten waren er slechts 14% die aangaven daardoor minder productief te zijn. De stelling om sociale netwerksites op het werk te verbieden, stuit op veel verzet in het onderzoek. Maar liefst 68% ziet het blokkeren van sociale netwerksites niet zitten.

De onderzoekers geven aan dat het excessief gebruik van dergelijke websites niet goed is voor de toch al fragiele staat van de Britse economie. Ze raden werkgevers aan om het gebruik in de gaten te houden zodat de vrijheid van werknemers om dergelijke sites te bezoeken niet wordt misbruikt.

[Via Myjobgroup]

Datum: vrijdag 6 augustus 2010, 17:14
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry