CDA wil af van netmanagers bij publieke omroep

04/08
2010
CDA-Kamerlid Joop Atsma wil af van de netmanagers bij de publieke omroep. Hij ziet hen als een overbodige kostenpost en vindt dat de zenderbazen zich te veel bemoeien met het programmabeleid van de omroepen. “Ik heb eerder al gezegd dat bij de tv de hele bestuurslaag van netmanagers eruit kan. Dat geldt ook voor de radio. Het is natuurlijk volstrekt belachelijk wat daar nu weer gebeurt“, zegt Atsma woensdag in De Telegraaf. “Hilversum zal moeten besparen. Linksom of rechtsom.“

De netmanagers bij de publieke omroep bepalen welke programma’s er op hun tv- of radiozenders worden uitgezonden. Dit jaar kwam Roek Lips, de zenderbaas van Nederland 3, in opspraak toen hij tegen de wil van BNN in het programma ONM van de buis haalde. “Nog zoiets: omroepen mogen hun namen niet meer gebruiken in programmatitels. Die bemoeizucht is een verregaande vorm van inmenging, die de publieke omroep onwaardig is“, zegt Atsma.

Het bestel krijgt steeds meer trekken van een staatsomroep, stelt Atsma. “Wij vinden juist dat omroepen zich meer moeten profileren en ik juich de komst van WNL en PowNed dan ook toe.”

Datum: woensdag 4 augustus 2010, 11:48
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment
Tags: Hilversum, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry