Film over ontvoering Ammar en Sara op Nederland 1

02/08
2010
De tv-film `Kom niet aan mijn kinderen’ over de waargebeurde ontvoering van de kinderen van Janneke Schoonhoven zal in september te zien zijn op Nederland 1, de best bekeken zender van Nederland. Het is de enige uit de serie Telefilms van dit jaar die op tv komt bij Nederland 1. Schoonhoven verloor haar zoon Ammar en dochter Sara in 2004 toen haar ex hen meenam naar Syrië. Om ze terug te krijgen zette Schoonhoven onder meer  TROS Vermist in, dat ook op Nederland 1 wordt uitgezonden.

Ammar en Sara verbleven sinds de ontvoering door hun vader bijna twee jaar bij familie in Syrië, totdat ze in 2006 vluchtten naar de Nederlandse ambassade in Damascus. Ze wilden terug naar hun moeder in Oude Pekela. De zaak kreeg veel media-aandacht en daardoor zag heel Nederland hoe de kinderen na tweeënhalf jaar met minister Bot van Buitenlandse Zaken terugkwamen in hun moederland.

De verfilming van het verhaal, met in de hoofdrollen Karina Smulders, Huseyin Cahit Ölmez en Thom Hoffman, is op donderdag 9 september om 20.30 uur te zien bij de KRO op Nederland 1.

Datum: maandag 2 augustus 2010, 17:52
Bron: Mediacourant
Categorie: Entertainment
Tags: Damascus, Groningen, Pekela, Schoonhoven, Syrië, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry