Windows 7 haalt Vista in

02/08
2010
Ongeveer een jaar nadat Microsoft Windows 7 vrijgaf voor productie, heeft het wereldwijde gebruik van Windows 7 dat van Windows Vista al ingehaald.

Volgens marktanalist statcounter.com heeft Windows 7 nu een marktaandeel van bijna 21% terwijl Windows Vista is gedaald naar 19,4% marktaandeel wereldwijd. Windows Vista was in november 2006 klaar en kwam in januari 2007 uit voor het grote publiek. Ondanks de tweeënhalf jaar voorsprong van Vista, is het Windows 7 gelukt om binen een jaar Windows Vista in te halen met de verkoop van 175 miljoen licenties.

Windows XP is nog steeds veruit het meest gebruikte besturingssysteem met een marktaandeel van bijna 54%. Wel daalt dat aandeel snel dankzij de snelle opkomst van Windows 7. Windows 7 is in een jaar tijd 24% van zijn marktaandeel kwijtgeraakt. Mac OS staat op een stabiele 5% en Linux blijft rond de 0,75 % hangen.

Windows 7 is voor Microsoft een groot succes. In de eerste drie maanden na de publieke introductie in oktober bereikte het al een marktaandeel van 10%. Nu al is het het snelst verkopende besturingssysteem uit de geschiedenis van Microsoft.

Neowin

Datum: maandag 2 augustus 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry