MijnOverheid.nl breidt dienstverlening uit met voertuiginformatie

28/08
2009
DEN HAAG (EZPress) - De dienstverlening van MijnOverheid.nl is onlangs opnieuw uitgebreid. Met de aansluiting van online voertuiginformatie van de RDW kunnen alle voertuigeigenaren voortaan ook via MijnOverheid.nl hun persoonlijke voertuiggegevens inzien. Daarnaast hebben 18 nieuwe gemeenten, waaronder Emmen, Enschede en Zwolle, hun digitale dienstverlening aangesloten op MijnOverheid.nl.

Nieuwe aansluitingen

Met de aansluiting van online voertuiginformatie van de RDW op MijnOverheid.nl kunnen ruim 8 miljoen Nederlandse voertuigeigenaren voortaan hun persoonlijke voertuiggegevens gratis inzien via MijnOverheid.nl. Gebruikers van MijnOverheid.nl konden al hun persoonsgegevens in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) en hun perceelgegevens bij het Kadaster inzien.

Daarnaast zijn de gemeenten Achtkarspelen, Borger-Odoorn, Borne, Coevorden, Dantumadeel, Dongeradeel, Emmen, Enschede, Gemert-Bakel, Hardenberg, Helmond, Hellendoorn, Kollumerland, Nieuwegein, Noordoostpolder, Oldenzaal, Oost Gelre en Zwolle -met een gezamenlijk inwonertal van bijna 900.000 inwoners- aangesloten op lopende zaken van MijnOverheid.nl. Het is per gemeente verschillend welke dienstverlening zij aan hun inwoners aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn aanvragen van een parkeer-, bouw- of kapvergunning en het doorgeven van een verhuisbericht. Eerder dit jaar sloten al 14 andere gemeenten aan op MijnOverheid.nl waarmee ruim 650.000 burgers digitaal kunnen worden bediend.

Aansluiten bij MijnOverheid.nl staat open voor alle overheidsorganisaties. Met verschillende organisaties lopen gesprekken hier over. Dit najaar zullen naast Amsterdam en Utrecht nog acht andere gemeenten aansluiten op MijnOverheid.nl. Ook wordt dan de nieuwe berichtenbox in gebruik genomen waarop 18 gemeenten zullen aansluiten.

Wat is MijnOverheid.nl

MijnOverheid.nl is het elektronische loket waar burgers digitaal zaken kunnen regelen met de overheid, van gemeente tot nationale overheidsorganisatie. Voorbeelden hiervan zijn attendering op het verlengen van een paspoort of rijbewijs, het aanvragen van een bouw- of kapvergunning en het inzien van persoonlijke gegevens in verschillende basisregistraties zoals GBA, Kadaster en RDW. In de toekomst zal het ook mogelijk worden om bijvoorbeeld een uitkering aan te vragen of belastingaangifte via MijnOverheid.nl te doen.

Gebruikers van MijnOverheid.nl kunnen bovendien via een speciale beveiligde berichtenbox persoonlijke berichten van verschillende overheidsinstanties ontvangen. Zoals van de gemeente over het verloop van een vergunningaanvraag, van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor berichten over aow of kinderbijslag of van de RDW die herinneringen verstuurt aan het verlopen van de APK of het rijbewijs.

MijnOverheid.nl is een veilige en betrouwbare internetomgeving waar iedere burger met een Burgerservicenummer (BSN) en een DigiD gebruik van kan maken. Door in te loggen met zijn of haar unieke DigiD heeft iedere burger - als enige - toegang tot zijn eigen persoonlijke internetpagina op MijnOverheid.nl.

Eenmalig inloggen

Als aanvullende functionaliteit wordt aan alle overheidsinstanties die aansluiten op MijnOverheid.nl aangeboden om aan te sluiten op Eenmalig inloggen. Door aan te sluiten op Eenmalig inloggen hoeft een burger bij doorverwijzing naar diensten van een andere aangesloten organisatie, slechts eenmalig in te loggen met zijn/haar DigiD, om gebruik te kunnen maken van deze diensten. Dit biedt gebruikers een aanzienlijk gebruikersgemak.

Betere (e-) dienstverlening met minder regeldruk

Mijnoverheid.nl is onderdeel van het dienstverleningsprogramma van staatssecretaris Bijleveld (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Zij heeft met het kabinet en medeoverheden een aantal overheidsbrede ambities voor een goede en efficiënte dienstverlening vastgesteld. De prioriteit van dit dienstverleningsprogramma ligt bij het oplossen van 10 door burgers aangegeven knelpunten in de overheidsdienstverlening en het invoeren van de 19 bouwstenen van het nationaal uitvoeringsprogramma dienstverlening e-overheid (NUP). MijnOverheid.nl is een van die bouwstenen.

//Einde bericht

Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 28 augustus 2009, 08:09
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Achtkarspelen, Amsterdam, Borne, Coevorden, Dantumadeel, Dongeradeel, Drenthe, Emmen, Enschede, Flevoland, Friesland, Gelderland, Hardenberg, Hellendoorn, Helmond, Kollumerland, Nieuwegein, Noord-Brabant, Noord-Holland, Noordoostpolder, Oldenzaal, Oost Ge

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry