Geen hoger beroep in de zaak Isabelle Pongs

29/07
2010
's-Hertogenbosch, 29 juli 2010

Het Openbaar Ministerie heeft het hoger beroep in de zaak Isabelle Pongs ingetrokken. 

Op 30 juli 2004 werd Isabelle Pongs in haar brillenspeciaalzaak te Landgraaf  van het leven beroofd. Op 7 augustus 2007 werden twee mannelijke verdachten aangehouden, die vervolgens bij de politie een bekennende verklaring aflegden. Tegen hen heeft het Openbaar Ministerie 4 jaar gevangenisstraf en TBS, en 8 jaar gevangenisstraf geëist.

 

De rechtbank heeft beide verdachten in haar vonnis d.d. 25 april 2008 vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, ondanks hun bekennende verklaringen.    Volgens de rechtbank hadden de verhorende rechercheurs onvoldoende rekening gehouden met de kwetsbare positie van beide zwakbegaafde mannen. Het risico dat verdachten bij het bekennen werden beïnvloed door de verhorende rechercheurs, was derhalve volgens de rechtbank te groot.

 

Tegen dit vonnis is het Openbaar Ministerie in beroep gegaan. Voordat de zaak zou worden behandeld door het gerechtshof 's-Hertogenbosch, heeft het Openbaar Ministerie nader onderzoek laten verrichten. Het aanvullend technisch onderzoek heeft geen nieuw bewijs opgeleverd, terwijl het nader onderzoek naar de persoon van de verdachten het oordeel van de rechtbank ondersteunt. Op basis van de resultaten van dit nadere onderzoek en het eerder verrichte onderzoek in deze zaak, heeft het Openbaar Ministerie besloten om het ingestelde hoger beroep in te trekken. Het gevolg hiervan is dat de verdachten nu onherroepelijk zijn vrijgesproken voor de moord op Isabelle Pongs.  

 

Datum: donderdag 29 juli 2010, 14:15
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Landgraaf, Limburg

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry