Holland History House: Het trefpunt voor geschiedenisliefhebbers

28/07
2010
AMSTERDAM (EZPress) - Het Holland History House in het Amsterdams Historisch Museum is het trefpunt voor iedere geschiedenisliefhebber. Het evenement vindt plaats van 23 tot 27 augustus aanstaande tijdens het International Congress of Historical Sciences (ICHS 2010), de 'Olympische Spelen van de geschiedenis'.

Ook niet-congresgangers kunnen vanaf 17 uur 's middags terecht op de binnenplaats van het Amsterdams Historisch Museum om te genieten van talkshows, livemuziek en een drankje.

ProgrammaIn de talkshow `The Remains of the Day`, blikt Hans Goedkoop elke dag tussen 17.45 en 18.30 uur terug op de gebeurtenissen van de afgelopen congresdag. Hij interviewt bekende historici uit binnen- en buitenland, zoals Roger Chartier, Hayden White en Jürgen Kocka. Vaste tafelheer is Jouke Turpijn, docent aan de Universiteit van Amsterdam.

In een dagelijkse filmreportage geven studenten van de UvA een impressie van de gebeurtenissen op en rond het ICHS. Na 18.30 uur speelt een liveband swingende muziek en kunnen de bezoekers iets eten en drinken.

De toegangsprijs voor het Holland History House bedraagt €10, inclusief een bezoek aan het Amsterdams Historisch Museum. Studenten krijgen 50% korting en voor Museumjaarkaarthouders is de toegang gratis. Het museum is de hele avond geopend en organiseert in diverse zalen activiteiten.

SamenwerkingHet Holland History House is een initiatief van het Nationaal Historisch Museum, de Universiteit van Amsterdam en het Amsterdams Historisch Museum en wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

VertrekpuntHet Holland History House is tevens het vertrekpunt voor de verkenning van de stad Amsterdam, een bezoek aan samenwerkende instellingen en deelname aan historische excursies. Gedurende de week organiseren tien deelnemende instellingen speciale activiteiten en evenementen. Meer informatie is te vinden op hollandhistoryhouse.innl.nl.

Waar? Amsterdams Historisch Museum

Kalverstraat 92 / Nieuwezijds Voorburgwal 357

Wanneer? 23–27 augustus 2010

Maandag 23 t/m donderdag 26 augustus: 17.00-20.00 uur

Vrijdag 27 augustus: 17.00-23.00 uur

//Einde bericht

Bron: Nationaal Historisch Museum

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 28 juli 2010, 13:14
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry