Twitteraars niet bereid voor twittergebruik te betalen

27/07
2010
De helft van de Amerikanen gebruiken Twitter. Toch is, volgens een recent uitgevoerd onderzoek, niemand bereid vooor Twitter of andere berichtendiensten te betalen.

Een jaarlijks onderzoek naar de invloed van internet op de Amerikanen, uitgevoerd door het Center for the Digital Future, geeft aan dat 49 procent van de gebruikers van microblogdiensten als Twitter desgevraagd aan dat ze niet bereid zijn daar voor te betalen.

Dit extreme resultaat geeft aan hoe moeilijk het is om internetgebruikers te laten betalen voor iets dat ze nu gratis krijgen. Twitter heeft geen plannen om zijn gebruikers te laten betalen, maar het onderzoeksresultaat geeft aan dat aanbieders van online diensten een enorme uitdaging hebben als ze gebruikers willen laten betalen. Twitter kijkt naar andere manieren om omzet te genereren door te adverteren. Zo introduceerde Twitter onlangs de @earlybird-dienst die gebruikers op aanbiedingen wijst.

Het onderzoek wijst ook uit dat de helft van de internetgebruikers nooit op webadvertenties klikt. Ruim 70 % ergert zich aan advertenties, toch zegt meer dan de helft van de respondenten dat ze liever webadvertenties zien, dan dat ze voor de internetinformatie moeten betalen. Eigenlijk willen consumenten gratis content zonder advertenties, maar begrijpen uiteindelijk wel, dat er hoe dan ook voor betaald moet worden.

Via: TG Daily

Datum: dinsdag 27 juli 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry