Groep motorrijders rijbewijs kwijt en op cursus

27/08
2009
Politie IJsselland heeft in samenwerking met agenten van de politie uit de Achterhoek twaalf motorrijders uit Aalten en Dinxperlo het rijbewijs afgenomen. Dit gebeurde nadat ze op verschillende plaatsen de maximumsnelheid met meer dan vijftig kilometer hadden overschreden.

De overtredingen werden vastgesteld door de de surveillanten van een onopvallend videovoertuig. Naast de snelheidsovertredingen negeerden de groep motorrijders herhaaldelijk de doorgetrokken streep.  Daarbij was van meerdere motoren de kentekenplaat omgebogen, zodat het kentekennummer nagenoeg onzichtbaar was. Op de Nettelhorsterweg tussen Lochem en Borculo kwam de snelheid zelfs boven de 140 kilometer per uur waar 80 de limiet is. Samen met de politie uit de Achterhoek werden vervolgens enkele motorrijders tot stoppen gedwongen. Een paar reden door, maar kregen later thuis bezoek.

Dure grap

De snelheidsduivels kunnen een flinke boete tegemoet zien, en konden hun rijbewijs inleveren. Ook wordt het twaalftal verplicht de 3-daagse 'educatieve maatregel gedrag' te volgen. Hier wordt geleerd wat de risico’s van gevaarlijk gedrag in het verkeer zijn. Ook wordt uitgelegd welk rijgedrag verkeersveilig is. Hiervoor moeten ze drie vrije dagen opnemen en de kosten (750 euro) eigen zak betalen. Pas als de cursus met goed gevolg wordt afgelegd, blijft het rijbewijs geldig. Van cursisten die niet of onvoldoende hebben deelgenomen aan de EMG wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.

Datum: donderdag 27 augustus 2009, 18:32
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Aalten, Gelderland, Lochem

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry