Vaantjes voor beste detachementen Vierdaagse

23/07
2010
De detachementen die zich tijdens de Vierdaagse hebben onderscheiden op het gebied van geoefendheid, tenue en uiterlijk voorkomen, hebben traditiegetrouw vandaag hun vaantjes op de militaire rustplaats bij Cuijk ontvangen.

Bij de marine nam het derde team van de Elementaire Vakopleiding Mariniers het vaantje in ontvangst en bij de landmacht was 130 Clustercompagnie de winnaar. Bij de luchtmacht nam het detachement van Groep Geleide Wapens De Peel voor de vierde keer op rij het vaantje in ontvangst en bij de marechaussee was het detachement van District Schiphol het beste. De onderscheidingen werden per krijgsmachtdeel uitgereikt door de desbetreffende commandanten.

Professionele uitstraling

De Interservice Beoordelings- en Controlecommissie heeft tijdens de wandeltocht de deelnemende Nederlandse detachementen beoordeeld. De winnende detachementen hebben volgens deze commissie door hun geoefendheid, correct optreden, discipline en professionele uitstraling voor een breed internationaal publiek getoond wat de krijgsmacht anno 2010 verstaat onder teamgeest, discipline, collegialiteit en vakmanschap.

Pontonbrug over de Maas

Om de derde militaire rustplaats te bereiken moesten de Vierdaagse-lopers de Maas oversteken. Normaal gesproken kan dat met het pondje, maar speciaal voor de Vierdaagse heeft de genie een pontonbrug aangelegd. Gisteravond was de proefsluiting, bijgewoond door veel publiek en de burgemeesters van de gemeenten aan weerszijden van de rivier.

Datum: vrijdag 23 juli 2010, 15:05
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Cuijk, Noord-Brabant

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry