Brein denkt na over aanpakken individuele internetters

22/07
2010
Als Brein aanwijzingen zou hebben dat bepaalde klanten van providers inbreuk zouden maken op auteursrechten, dan moet Brein die bepaalde klanten daar dan maar op aanspreken, vonniste de rechter afgelopen maandag in de zaak die Brein had aangespannen tegen Ziggo en XS4all. Brein zegt nu daar inderdaad over na te denken...

"Wij geven de voorkeur aan aanpak van superhelers zoals The Pirate Bay maar als de toegang niet wordt geblokkeerd omdat er eerst gebruikers aangepakt moeten worden dan is dat de aangewezen weg", zegt Tim Kuik van Brein.

De stichting sluit niet uit dat al met de aanpak van inbreukmakende abonnees van onder andere Ziggo en Xs4all wordt begonnen voordat er uitspraak is in het aangekondigde hoger beroep in kort geding en de eerste instantie van de bodemprocedure. "We kunnen daar in principe op elk moment mee beginnen en beraden ons daarover. De uitspraak van de voorzieningenrechter geeft echter goede kans op toewijzing van een blokkeringsgebod tegen Ziggo in hoger beroep en daarna ook tegen Xs4all in de bodem. Dat is onze primaire focus," aldus Kuik.

Datum: donderdag 22 juli 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry