Facebook en Twitter-gebruikers zijn doelwit inbrekers

27/08
2009
Gebruikers van sociale netwerk sites als Facebook en Twitter blijken een makkelijk doelwit voor inbrekers.

Hogere premie voor gebruikers
In Engeland kan dit mogelijk leiden tot hogere verzekeringspremies voor gebruikers van de sites, schrijft de Telegraph. Volgens de verzekeraar

Legal & General laten namelijk miljoenen gebruikers op internet details van hun huis en zelfs vakantieplannen achter.

Schokkende onderzoeksresultaten
Deze waarschuwing komt tegelijk met de resultaten van een grootscheeps onderzoek dat de verzekeraar heeft laten uitvoeren naar Digitale Criminaliteit. Uit dit onderzoek , onder 2.000 gebruikers, blijkt dat zeker twee-vijfde van alle ondervraagden, details van vakantieplannen had gepost. Onder de groep 16 tot 24 jarigen geldt dit zelfs voor twee-derde.

Meer dan veertig procent geeft privé gegevens aan vreemden
Volgens Graham Cluley werkzaam bij een internet beveiligingsbedrijf is het schokkend om te zien welke informatie mensen allemaal op internet achterlaten. “Meer dan 41% geeft gegevens als geboortedatum, waar ze werken, wonen en wat ze doen, door aan compleet vreemden. En dan op dezelfde site opscheppen over wat voor geweldige tijd ze hebben op het strand in Mexico.”

Internet vergroot zelfvertrouwen inbrekers
“Inbrekers krijgen meer zelfvertrouwen door alles wat ze op internet leren van hun potentiële slachtoffers”, zegt een voormalige dief in de Engelse krant. “Ik noem het internet-shopping voor inbrekers. Het is zo makkelijk om privé-  informatie van sites als Facebook en Twitter te linken aan sites als  Google street view, allemaal thuis vanaf de bank.

Eerder bleek dat deze sites ook heel handig kunnen worden ingezet om een diefstal op te lossen.

Datum: donderdag 27 augustus 2009, 16:46
Bron: DAG Multimedia
Categorie: Internet en ICT
Tags: Leiden, Mexico, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry