Redeployment Taskforce onderweg naar Uruzgan

20/07
2010
Commandant Redeployment Taskforce (RDTF) brigadegeneraal Jan Broeks is vandaag met zijn staf vertrokken naar Afghanistan. Daar krijgt hij het bevel over de militairen die de terugverplaatsing van materieel en personeel uit Uruzgan naar Nederland in goede banen moeten leiden.

Nederland draagt op 1 augustus de taken en verantwoordelijkheden over aan de coalitiepartners. De RDTF richt zich in eerste instantie op een zorgvuldig proces van deze overdracht, om zodoende de continuïteit van de ISAF-missie in de provincie te garanderen.

Logistiek

De logistieke afbouw omvat ongeveer 450 voertuigen, en goederen waarmee zo’n 2300 containers gevuld worden. Broeks kan putten uit zijn ervaring als commandant Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL), wat hij tot voor kort was. Deze eenheid ondersteunt Nederlandse militairen logistiek, waar ter wereld ze ook worden ingezet. Het commando beschikt over de meest specialistische kennis en middelen op het gebied van logistiek, verbindingen, gezondheid en techniek. 

De nieuwe commandant OOCL, brigadegeneraal Henk-Jan Maijers, deed de vetrekkende troepen uitgeleide op Eindhoven.

Datum: dinsdag 20 juli 2010, 15:31
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Afghanistan, Gelderland, Leiden, Putten, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry