Colimbra realiseert Generali Online, GO!

16/07
2010
HOOFDDORP (EZPress) - Colimbra heeft in opdracht van Generali een online administratiesysteem voor pensioen- en levensverzekeringen gebouwd. De verzekeraar introduceerde het systeem onlangs onder de naam Generali Online, oftewel GO! De verantwoordelijkheid voor het beheer en de ondersteuning van GO! ligt in handen van Colimbra.

Met deze extranettoepassing kunnen de met Generali samenwerkende intermediairs via een beveiligde toegang zelf online premies berekenen, offertes uitbrengen en aanvragen indienen, statussen inzien en binnenkort ook mutaties doorvoeren. Hiermee is het administratieve proces van aanvraag tot polisopmaak aanzienlijk vereenvoudigd en levert het tegelijkertijd een forse tijd- en kostenbesparing op. Colimbra realiseerde GO! in samenwerking met IT-bedrijf LeanApps.

De vernieuwde Generali (Ondernemers)Overlijdensrisicoverzekering is het eerste product dat Generali in GO! lanceerde. In de loop van dit jaar zullen de andere producten volgen. 'Met GO! zijn we klaar voor de toekomst', zegt Jaap Oudijk, directeur Marketing & Sales bij Generali. 'Het met ons samenwerkende intermediair leveren we daardoor een kwalitatief beter, foutlozer en sneller proces. Zo besparen we het intermediair en onszelf tijd en kosten. Dit vertaalt zich voor het intermediair in de mogelijkheid om de klant lagere kosten in rekening te brengen. Wij hebben dit zelf reeds gedaan door een scherpere tariefstelling. Hierdoor verbetert de concurrentiepositie van het met ons samenwerkende intermediair. En onze relaties krijgen hetzelfde product tegen lagere kosten.'

Ezinsure

Colimbra heeft GO! gerealiseerd met de standaard extranetapplicatie Ezinsure. Hiermee biedt het bedrijf een totaaloplossing voor een volledig eigen extranet voor verzekeraars. 'Voor verzekeraars is dit hét extranetplatform voor verkoop en zelfservice, waaraan productregels, informatiebronnen en gegevens uit de backoffice eenvoudig gekoppeld kunnen worden', durft Colimbra-directeur Bram Doveren te stellen. 'Wij hebben inmiddels al voor meerdere verzekeraars het extranet gebouwd.'

Colimbra

Colimbra biedt ICT-oplossingen voor distributievraagstukken van verzekeraars. Zo ontwikkelt en implementeert het bedrijf innovatieve en praktische softwareoplossingen en levert een belangrijke bijdrage aan de innovatie van distributieprocessen in de financiële branche. Colimbra stond onder meer aan de wieg van de GIM-technologie en is toonaangevend in ketenoplossingen voor financiële dienstverleners. Voor Colimbra werken circa 30 medewerkers. Meer informatie op: www.colimbra.com.

//Einde bericht

Bron: Colimbra

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: vrijdag 16 juli 2010, 13:02
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry