Bedrijven laks met spamregels

15/07
2010
Sinds de invoering van het spamverbod sturen Nederlandse bedrijven nog bijna net zoveel spammailtjes naar (mogelijke) klanten als daarvoor. Dit blijkt uit de ICT Barometer van Ernst & Young.

Per 1 oktober 2009 verbiedt de nieuwe wetgeving om ongewenste e-mails te versturen naar bedrijven. De Telecommunicatiewet is aangepast om de enorme stroom ongevraagde en ongewenste elektronische berichten met een commercieel, charitatief of ideëel doel in te dammen. Tot die datum gold het spamverbod alleen voor particulieren. Toch stuurt 84% van de ondervraagde bedrijven uit de ICT Barometer van Ernst & Young nog net zoveel algemene e-mail als voorheen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om persberichten, nieuwsbrieven en aanbiedingen. Overtreding van het spamverbod kan, afhankelijk van de ernst van de overtreding, leiden tot een boete van maximaal 450.000 euro.

47% van de ondervraagden geeft aan niet of nauwelijks bekend te zijn met de inhoud en de regels van het spamverbod. Hoewel de ondervraagden van mening zijn dat lang niet alle bedrijven zich aan het spamverbod houden, hebben zij toch het idee dat de hoeveelheid spam sinds het verbod is afgenomen.

Datum: donderdag 15 juli 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT
Tags: Leiden, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry