Haagse verdachten van inbraken voor de rechter

13/07
2010
De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag tegen drie mannen uit Den Haag gevangenisstraffen van drie maanden geëist. De mannen (twee van 19 jaar en een 20-jarige man) worden verdacht van woninginbraken en pogingen daartoe in Den Haag, Rijswijk en Wassenaar. Naast de drie maanden gevangenisstraf eiste het OM vandaag ook nog een werkstraf van 240 uur en zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf tegen de 20-jarige verdachte. Dat komt omdat deze verdachte naast de drie pogingen tot inbraak ook voor de rechter moest verschijnen op verdenking van drie voltooide woninginbraken. Tegen de andere twee mannen eiste het OM ook nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand.

De politie kon de verdachten op heterdaad betrappen dankzij oplettende buurtgenoten. De drie Hagenaars probeerden op 13 januari dit jaar bij drie woningen in Den Haag in te breken. Bewoners en voorbijgangers van de Kramsvogellaan, de Sr. Const. Gelderblomlaan en de Sr. S. Allendestraat hoorden glasgerinkel in deze straten en belden de politie. Sommige buren konden een signalement van de verdachten doorgeven, anderen hadden weer een kenteken gezien.

De verdachten konden kort daarop in de betreffende auto worden aangehouden. Bij het doorzoeken van de auto, eigendom van de 20-jarige verdachte, vond de politie goederen die buit waren gemaakt bij andere inbraken. Ook werden er inbrekerswerktuigen en drie paar handschoenen gevonden. Bij de huiszoekingen vonden de agenten nog meer gestolen spullen.

Volgens het Openbaar Ministerie ontkenden de verdachten iets met de drie pogingen tot inbraak te maken te hebben en gaven zij een vals alibi op. Dit kwam al snel uit omdat het navigatiesysteem dat aanstond in de auto zat werd uitgelezen. Daaruit bleek dat op het moment van de inbraakpogingen de auto steeds dichtbij geparkeerd stond. Ook was de werkwijze alle drie de keren identiek.

Volgens de officier van justitie is de 20-jarige Hagenaar de hoofdverdachte. Hij zou betrokken zijn bij de meeste inbraken en pogingen daartoe. De strafeis tegen hem is daarom hoger dan tegen de andere twee verdachten.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

Datum: dinsdag 13 juli 2010, 18:08
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen
Tags: Buren, Gelderland, Rijswijk, Wassenaar, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry