3D panorama-foto's met nieuwe Sony-camera's

08/07
2010
Of het nu om televisies, films of games gaat: hét toverwoord van 2010 is zonder twijfel 3D. Twee van de nieuwe camera's van Sony zijn ook uitgerust met 3D-mogelijkheden.

Het gaat om de WX5 en de TX9, die allebei 3D Sweep Panorama aan boord hebben. Als op de sluiterknop gedrukt wordt, legt de Exmor R CMOS-sensor op hoge snelheid veel afbeeldingen vast als de camera van links naar rechts wordt bewogen. De informatie van maximaal 100 afbeeldingen wordt automatisch gecombineerd tot één panoramische 3D-afbeelding. Deze bijzondere 3D-foto's zijn te bekijken door de camera via een HDMI-kabel op een 3D-televisie aan te sluiten.

Ook zit er een Multi Angle-functie op. De camera maakt zeer snel vijftien beelden. De uiteindelijk samengestelde afbeelding wordt weergegeven in ‘3D-stijl' en het onderwerp is dan te bekijken vanuit verschillende hoeken door de camera te bewegen of te kantelen. Sensoren in de camera detecteren hoe de camera driedimensionaal wordt bewogen en door het scrollen door de volgorde van de Multi Angle frames is de foto te bekijken op het lcd-scherm. Deze functie werkt ook als de camera is aangesloten op een gewone televisie. Als de camera dan wordt gekanteld is het onderwerp vanuit verschillende hoeken te bekijken op de televisie.

Andere specificaties? Ruisarme afbeeldingen, Full HD (1920x1080, 50i) AVCHD-filmpjes, defocus, 12,2 megapixel. Beide toestellen zijn vanaf september verkrijgbaar. De WX5 gaat 320 euro kosten; de TX9 40o.

Datum: donderdag 8 juli 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry