Firewall belangrijkste verdediging tegen hackers

26/08
2009
Verontrustend nieuws voor systeembeheerders: wie de firewall van zijn computersysteem niet op orde heeft, loopt een dikke kans dat hackers er moeiteloos doorheen weten te breken. Bij een onderzoek onder 79 hackers gaf 86 procent aan weinig moeite te hebben om binnen te dringen in een computersysteem als de firewall niet goed is geconfigureerd.

De computerkrakers werden ondervraagd tijdens editie 17 van de jaarlijkse hacker-conferentie Defcon in Las Vegas. Een kwart gaf aan waarschijnlijk hooguit een paar minuten nodig te hebben om in een systeem door te dringen, 14 procent dacht de klus in een paar uur te kunnen klaren. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Tufin Technologies, een bedrijf dat zich onder andere richt op het beveiligen van bedrijfscomputersystemen.

Andere opvallende uitkomsten: de meeste hackers (52%) wijden zich op de doordeweekse avonden aan hun ‘hobby'. Zo'n 32 procent is actief tijdens kantooruren, 15 procent voornamelijk in het weekend. De meest geliefde periode voor aanvallen: kerst en oud en nieuw. Volgens Michael Hamelin van Tufin Technologies is dat logisch: ""Hackers weten dat mensen in die tijd ontspannen en zich iets minder druk maken. Ook hebben veel ondernemingen in de periode alleen het hoognodige personeel aan het werk."

Datum: woensdag 26 augustus 2009, 00:00
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry