Free Record Shop biedt games ter download aan

06/07
2010
Vandaag heeft de Free Record Shop een nieuwe functie aan hun website FRS.nl toegevoegd: Digital Games. Met Digital Games kunt u - net als bij de al veel langer bestaande online dienst Steam - games legaal direct downloaden en installeren op uw computer.

U kunt de games aanschaffen via iDeal of creditcard en kunt de desbetreffende game maximaal driemaal downloaden. Overigens heeft de Free Record Shop toegezegd dat één belletje naar de klantenservice genoeg is om dit maximum weer op drie te zetten. De download-dienst zelf wordt geleverd door Digital Distribution waar de Free Record Shop een samenwerking mee is aangegaan. Het platform is dus niet door de Free Record Shop zelf ontwikkeld.

Voor het downloaden van de games heeft u wel een speciale downloadmanager nodig. Vervolgens krijgt u een serienummer waarmee u de game kunt activeren. De games worden in pakketjes van 100 MB gedownload en kunnen dus in etappes gedownload worden. Op dit moment heeft Free Record Shop een samenwerkingsverband met Sega, Ubisoft, Electronic Arts, THQ en de Nederlandse gamesuitgever Iceberg Interactive. Ook zijn er zogenaamde ‘timecards' voor online games en ‘pointcards' voor de Playstation 3, Xbox 360 en Wii. Men heeft toegezegd dat ook oudere games beschikbaar komen via het Digital Games Platform.

Het huidige aanbod van de Digital Games sectie is ten tijde van de lancering teleurstellend: 52 producten in totaal met maar een handjevol nieuwste games. Opvallend is ook dat de game Chronicles of Spellborn daar gewoon verkocht wordt voor 25 euro terwijl deze ‘online only' game ondertussen volledig gratis is geworden om te spelen en dus ook voor niets legaal te downloaden is.

Met andere woorden, de Free Record Shop heeft nog flink wat werk voor de boeg willen ze hun Digital Games platform tot een succes maken. Desondanks heeft zij grote plannen want het is de bedoeling dat ook muziek en films aangeboden gaan worden via dit platform.
De dienst is momenteel alleen beschikbaar in Nederland, maar volgende maand komt deze ook beschikbaar in België. Medio Augustus zal er een speciale lanceringsactie op touw gezet worden om dit platform te promoten.

Datum: dinsdag 6 juli 2010, 17:14
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry