Weersverwachting: opnieuw geleidelijk warmer en eind van de week lokaal tropisch.

06/07
2010
DE BILT (EZPress) - Na de hitte van de afgelopen dagen met in het zuidoosten op vrijdag lokaal ruim 35 graden en 33 graden op zaterdag, schakelen we vandaag en morgen even over op minder warm weer. In de loop van deze week stroomt vanuit het zuiden opnieuw warmere lucht over het land. Tegen het weekeinde zijn in het binnenland lokaal tropische temperaturen mogelijk van 30 graden of iets daarboven.

Opgetreden maximumtemperaturen op de KNMI-stations van vrijdag 2 juli 2010.

Afgelopen vrijdag werd het in het overgrote deel van Nederland tropisch warm met maximumtemperaturen tussen 30 en 35 graden. Lokaal in het zuidoosten werd het nog net iets warmer met in Eindhoven een maximum van 35,5 graden.

Net over de grens in Belgie werd in Kleine Brogel een maximum van 37.3 graden gehaald. Bijzonder waren ook de nachtelijke temperaturen. In het zuiden van het land was het vrijdagavond rond 23 uur nog zo`n 27 tot 29 graden en in de nacht van vrijdag op zaterdag bleef de temperatuur op veel plaatsen boven de 20 graden.

Op zaterdag koelde het vanuit het westen geleidelijk wat af en trokken enkele regen- en onweersbuien over het land.

Vandaag en morgen hebben we te maken met minder warm zomerweer. Vanmiddag vallen er vooral in de oostelijke helft van het land enkele buitjes en loopt de temperatuur op tot rond 22 graden in het binnenland. Later deze week zien we opnieuw de opbouw van een vrij stabiele zomerse periode. In de bovenlucht, op hoogten tussen 5 en 10 kilometer, zien we een zuid tot zuidwestelijke stroming tot ontwikkeling komen die opnieuw een transport van warme lucht uit Frankrijk op gang brengt.

//Einde bericht

bron: KNMI

Dit is een origineel persbericht. EZPressĀ® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: dinsdag 6 juli 2010, 07:03
Bron: EZPress Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: De Bilt, Eindhoven, Frankrijk, Noord-Brabant, Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry