Nieuwe EU-wetgeving mogelijk nadelig voor Apple

05/07
2010
De Europese Commissie, onder leiding van Neelie Smit-Kroes, werkt aan een nieuwe wetgeving die verregaande gevolgen kan hebben voor Apple en andere Amerikaanse bedrijven. Onder de naam 'Digital Agenda' zou iets willen doen aan bedrijven met een 'significante' marktpositie.

De Europese Commissie wil wettelijk vastleggen dat nauwlettender gekeken wordt naar bedrijven met een significante marktpositie. Als deze gebruik maken van technologieën die niet uitwisselbaar zijn, dan moet hiertegen opgetreden kunnen worden. Een goed voorbeeld is Apple, dat weigert gebruik te maken van de algemeen geaccepteerde Flash-standaard en tegelijkertijd iTunes gesloten houdt voor concurrerende apparaten. Volgens de Europese Commissie komt een dergelijke houding innovatie en concurrentie niet ten goede.

Dat de Europese Commissie expliciet praat over een significante marktpositie, en niet een dominante marktpositie, is omdat Apple eenvoudig zou kunnen aantonen dat zijn iPhone en iPad geen dominante positie in de markt bezitten. Door te praten over significante positie kan de Europese Commissie wél maatregelen nemen.

DailyTech

Datum: maandag 5 juli 2010, 12:54
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry