Defensie helpt bij brand Strabrechtse Heide

02/07
2010
Een Cougar-transporthelikopter van het Defensie Helikopter Commando heeft vanavond geassisteerd bij het blussen van de brand op de Strabrechtse Heide, nabij Heeze in de provincie Noord-Brabant.

De helikopter van 300 Squadron op Vliegbasis Gilze-Rijen heeft met behulp van een zogenoemde bambi bucket water op de brand gestort. Dankzij de flexibele waterzak die onder de helikopter wordt bevestigd, kan een Cougar 2.500 liter water per vlucht vervoeren.

De Koninklijke Luchtmacht heeft 1 E-One blusvoertuig van Vliegbasis Woensdrecht en 1 van Vliegbasis Eindhoven naar de brandhaard gestuurd. De luchtmacht beschikt over deze blusvoertuigen van het type E-One voor de bestrijding van vliegtuigbranden. Maar ze kunnen ook worden ingezet voor het bestrijden van andere branden. Eén E-one kan 12.000 liter water, 750 liter blusschuim en 250 kilo bluspoeder meenemen. Het bereik van het dakbluskanon is ongeveer 80 meter.

Een brandstofdistributievoertuig van de Koninklijke Landmacht is ingezet om de brandweer ter plaatse van brandstof te voorzien. Het Regionaal Militair Commando (RMC) levert officieren veiligheidsregio als liaisons voor de calamiteitencentra en crisisstaven. Commandant RMC tevens commandant militaire middelen en zijn staf coördineren de inzet van alle Defensiemiddelen.

Datum: vrijdag 2 juli 2010, 22:34
Bron: Defensie
Categorie: Algemeen
Tags: Eindhoven, Noord-Brabant, Woensdrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry