Jonge aanplant krijgt extra water

02/07
2010
02-07-2010

Vijftien tankwagens zet de gemeente in om jonge bomen en planten in Utrecht van water te voorzien. De lange periode van droogte heeft ervoor gezorgd dat veel van de jonge bomen en planten erg dorstig zijn. Het bewateren richt zich in eerste instantie op bomen en planten die in het afgelopen plantseizoen zijn geplant. Deze krijgen een extra steuntje om aan te slaan. De gemeente is al enkele weken bezig om de flora water te geven. In deze extreem droge periode is hulp van bewoners van harte welkom. Bewoners mogen een jonge boom rustig een paar emmers water geven. Ook boom- en plantenbakken verdienen extra aandacht.

Geel blad
De bomen verdampen bovengronds nu veel meer water dan dat ze ondergronds, via de wortels, op kunnen nemen. Vooral jonge bomen hebben hier last van in verband met de beperkte aanwezigheid van wortels. Het gevolg is dat het blad geel wordt en afvalt. Dit hoeft niet direct te betekenen dat de bomen dood gaan.

300.000 liter oppervlaktewater
De gemeente zet dagelijks vijftien tankwagens in. Iedere tankwagen bevat 5.000 liter water. Dagelijks lost iedere tankwagen vier ladingen water, wat neerkomt op 300.000 liter water per dag in de hele stad. De wagens zijn gevuld met oppervlaktewater uit sloten, grachten en vaarten.

Zelf water geven
Bewoners kunnen jonge bomen en planten in hun straat rustig een paar emmers water geven om de flora te helpen tegen de droogte. Alle hulp om de stad groen te houden is van harte welkom.

Datum: vrijdag 2 juli 2010, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry