SSLdomein.nl levert webwinkels met beveiligde verbinding

30/06
2010
ROTTERDAM (EZPress) - Onoplettende internetters lopen het risico dat hun persoonsgegevens in verkeerde handen vallen door bij webwinkels te bestellen. Nog altijd zijn er webwinkels die namelijk geen gebruik maken van beveiligde verbindingen. De nieuwe site SSLdomein.nl rekent hiermee af en biedt ondernemers en consumenten de mogelijkheid om een webwinkel te starten met alle benodigde beveiligingen.

Een webwinkel of site die geen gebruik maakt van een beveiligde verbinding kan worden 'afgeluisterd'. Bij het uitwisselen van gegevens tussen bezoekers en de website wordt dankzij SSL-certificaten de verbinding versleuteld waardoor deze verbinding veilig wordt. SSL staat voor Secure Sockets Layer en vormt de basis van de huidige technologie voor het beveiligen van de internetverbinding. Dergelijke beveiligde verbindingen zijn herkenbaar aan de letters https:// in het webadres.

Wilt u een webwinkel beginnen, maar heeft u geen idee hoe u dat technisch goed en veilig aanpakt? Bij de nieuwe dienst SSLdomein.nl kunt u nu in één pakket een domeinnaam, ruimte voor een website, een webwinkel op basis van Magento of OSCommerce en een SSL-webcertificaat voor een beveiligde verbinding krijgen vanaf 9,99 euro per maand.

Vereist voor brancheorganisatie

Een beveiligde verbinding is niet alleen noodzakelijk om het vertrouwen van de klant te winnen, ook is het een voorwaarde voor websites die zich willen aansluiten bij een brancheorganisatie zoals Thuiswinkel.org. In de voorwaarden staat dat leden van de Thuiswinkel.org het websiteverkeer van persoonsgebonden gegevens moeten versleutelen.

Een beveiligde https-verbinding en een SSL-certificaat zijn noodzakelijk voor iedere webwinkel die persoonlijke informatie van bezoekers registreert, bevestigt initiatiefnemer Dimitri Tzoumas van SSLdomein.nl. 'Steeds vaker kom je tegen dat een verbinding beveiligd moet zijn. Dat geldt niet alleen voor webwinkels, maar voor iedere site die via een formulier persoonlijke informatie van bezoekers wil verkrijgen. Daarom willen wij meer bieden dan alleen hosting en de registratie van een domeinnaam.'

Het is echter niet genoeg om alleen de verbinding tussen de bezoeker en de website te beveiligen. De software van de website zelf moet ook veilig gehouden worden. De software die bij SSLdomein.nl automatisch geïnstalleerd kan worden, is altijd de laatste versie.

//Einde bericht

Bron: Ermis | SSLdomein.nl

Dit is een origineel persbericht. EZPress® News Distribution BV. www.ezpress.eu

Datum: woensdag 30 juni 2010, 16:20
Bron: EZPress ICT
Categorie: Internet en ICT
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry