Informateur geeft uitleg aan `afvallers`

30/06
2010
DEN HAAG (ANP) - Informateur Herman Tjeenk Willink heeft in een brief uitleg gegeven aan de partijen die momenteel niet meepraten in de kabinetsformatie. Er zijn brieven gestuurd aan de fractievoorzitters van de PVV, SP, ChristenUnie, SGP en Partij voor de Dieren. Woensdagmiddag zijn de fractievoorzitters van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks wel uitgenodigd voor een afzonderlijk gesprek met Tjeenk Willink. Momenteel liggen twee opties op tafel: een kabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks of een variant met VVD, PvdA en CDA, eventueel aangevuld met D66 of GroenLinks.

De informateur verwijst in zijn brieven aan de voorlopig afgevallen partijen naar het dinsdag gehouden debat in de Tweede Kamer over de kabinetsformatie tot nu toe. Daarin zijn volgens Tjeenk Willink alle mogelijke vragen over het eindverslag van de vorige informateur, de VVD'er Uri Rosenthal, beantwoord. Die concludeerde eerder dat een rechts kabinet niet mogelijk was en gekeken moest worden hoe er een kabinet kan komen waarin zowel VVD als PvdA zitting heeft.

,,Na rijp beraad'' concludeert Tjeenk Willink dat een gesprek met Geert Wilders (PVV), Emile Roemer (SP), André Rouvoet (ChristenUnie), Kees van der Staaij (SGP) en Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) nu niet goed past in deze fase van de formatie.

Datum: woensdag 30 juni 2010, 12:15
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry