Nieuwe informateur Tjeenk Willink aan de slag

28/06
2010
DEN HAAG (ANP) - Informateur Herman Tjeenk Willink begint maandagochtend aan zijn eerste gesprekken in het kader van de kabinetsformatie. De vicepresident van de Raad van State zal verder gaan waar zijn voorganger Uri Rosenthal is gebleven. Tjeenk Willink werd zaterdag aangewezen door koningin Beatrix, nadat Rosenthal vrijdag zijn eindverslag had ingeleverd. Die adviseerde twee informateurs, van VVD- en PvdA-huize, om te kijken naar een kabinet uit het brede midden, bestaande uit VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks. Maar de koningin benoemde Tjeenk Willink voor een tussenfase, omdat ze geen politieke keuze wilde maken.

Tjeenk Willink praat maandag eerst met Rosenthal. Daarna ontvangt hij achtereenvolgens de fractievoorzitters van VVD, PvdA, CDA, D66 en GroenLinks.

Het verzoek van Beatrix aan Tjeenk Willink is om haar ,,op korte termijn te informeren over de stappen die moeten worden gezet om te komen tot de vorming van een kabinet dat kan rekenen op een vruchtbare samenwerking met de Staten-Generaal''.

Datum: maandag 28 juni 2010, 06:44
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Noord-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry