Transactie in vastgoed fraudeonderzoek Klimop

27/06
2010
Floris betaalt € 2 miljoen aan Philips Pensioenfonds, Rabo Vastgoed (voorheen Bouwfonds) en het Openbaar Ministerie (OM).

In het vastgoed fraudeonderzoek Klimop verdenkt het Functioneel Parket een groot aantal verdachten van betrokkenheid bij fraude in de vastgoedwereld. Het OM kiest ervoor om een groep verdachten, waaronder de hoofdverdachten te dagvaarden. Hiermee wordt bereikt dat de zaak in volle openbaarheid voor de rechter wordt behandeld. Gezien het grote aantal verdachten is het echter niet wenselijk om alle verdachten te dagvaarden. De zaken van een aantal verdachten worden daarom - mede om redenen van proces-economie - met een transactie afgedaan. Zo ook in de zaak van heer M.W. Floris.

Met de heer Floris is een boete van € 300.000,- overeengekomen. Daarnaast zal de heer Floris een taakstraf van 120 uur verrichten. De heer Floris werd verdacht van oplichting en witwassen bij de verkoop van een groot pakket onroerend goed door Philips Pensioenfonds aan de aan Floris gelieerde vennootschap AFR Vastgoed BV. Dit pakket zou voor een te lage prijs zijn verkocht.

Philips Pensioenfonds stelt hierdoor schade te hebben geleden. Daarnaast stellen Philips Pensioenfonds en Rabo Vastgoed schade te hebben geleden in het project Symphony. De transactie tussen het OM en de heer Floris en de aan hem verbonden vennootschappen is mede met het oog op de belangen van Philips Pensioenfonds en Rabo Vastgoed tot stand gekomen. Een voorwaarde voor de transactie was dat er tot een financiële regeling met hen zou worden gekomen. De heer Floris en de aan hem verbonden vennootschappen betalen in totaal € 1,7 miljoen schadevergoeding aan Philips Pensioenfonds en Rabo Vastgoed.

 

 

Datum: zondag 27 juni 2010, 22:33
Bron: Openbaar Ministerie
Categorie: Algemeen

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry