Jeugdige verdachte veroordeeld voor dodelijke steekpartij in lift

25/06
2010
Jeugdige verdachte veroordeeld voor dodelijke steekpartij in lift

Den Haag, 25 juni 2010 - Het Gerechtshof ’s-Gravenhage heeft op 25 juni 2010 een nu 18-jarige verdachte veroordeeld tot 24 maanden jeugddetentie, waarvan twee maanden voorwaardelijk, voor het medeplegen van moord. Een 16-jarige jongen werd in een lift in Spijkenisse op 17 mei 2009 met messteken om het leven gebracht. In het jeugdstrafrecht is 24 maanden jeugddetentie de maximale straf.

Het hof in Den Haag acht bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan het medeplegen van moord. Samen met een toen 18-jarige medeverdachte heeft de verdachte het slachtoffer achtervolgd, waarop de medeverdachte het slachtoffer meerdere malen met een mes heeft gestoken in de hals en borst. Aanleiding was een eerdere vechtpartij twee maanden daarvoor tussen verdachte en het slachtoffer.

De verdachte was door de rechtbank tot 24 maanden jeugddetentie waarvan een dag voorwaardelijk veroordeeld. Het hof acht het van groot belang dat de verdachte begeleiding krijgt van de reclassering en behandeling van zijn problematiek. Omdat de verdachte 17 jaar oud was toen hij het delict pleegde, heeft het hof onder toepassing van het jeugdstrafrecht de verdachte veroordeeld tot 24 maanden jeugddetentie waarvan twee maanden voorwaardelijk. Het hof heeft hierbij als bijzondere voorwaarde gesteld, begeleiding door de reclassering. Het hof vindt deze begeleiding van groot belang. Om te bevorderen dat verdachte zich aan de hem door de reclassering te geven aanwijzingen houdt, heeft het hof een groter voorwaardelijk deel opgelegd.

Datum: vrijdag 25 juni 2010, 14:31
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Spijkenisse, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry