Vakantiepas boordevol zomerse activiteiten

24/06
2010
24-06-2010

De Vakantiepas voor Utrechtse basisschoolleerlingen heeft dit jaar als thema 'Romeinen'. Wethouder Rinda den Besten (Jeugd) reikt de eerste passen op 28 juni uit in de historische schatkamer onder het Domplein. De pas staat boordevol zomeractiviteiten waaraan kinderen gratis of met korting kunnen meedoen. Alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar krijgen de pas vanaf 28 juni via hun school.

De Vakantiepas biedt kinderen dit jaar voor de 12e keer zinvolle en leuke activiteiten in de zomervakantie. Er worden meer dan 40 sportieve, culturele en creatieve activiteiten gratis of met korting aangeboden. De Domtoren beklimmen, zwemmen, het FC Utrecht Soccerkamp, midgetgolfen, theater, workshops en leuke adresjes om eens te gaan kijken of proeven. Rinda den Besten: `Kinderen worden door De Vakantiepas uitgedaagd om nieuwe dingen te doen en nieuwe talenten bij zichzelf te ontdekken. Zo kunnen ze kennis maken met nieuwe sporten via een stoeiclinic of – dit jaar voor het eerst – als bouwvakker een kijkje nemen in de bouwput in het Stationsgebied.`

Romeinen
Ook rondom het thema ' Romeinen' zijn een heleboel leuke dingen te doen. Zoals het zoeken naar Romeinse schatten in de middeleeuwse kelders onder het Domplein, een groot historisch festival in Park Transwijk met paarden, ridders, jonkvrouwen en Romeinen, het maken van een Romeinse mozaïek of speer of het bouwen van een Romeinse muur.

Prijsvraag
Vorig jaar hebben de bedrijven en organisaties die in De Vakantiepas stonden ruim 10.000 bezoekers ontvangen die van de extra aanbieding of geboden korting gebruik maakten. Om volgend jaar nog beter aan te sluiten op de behoeften van kinderen (en hun ouders), wordt via een enquête op www.utrecht.nl/vakantiepas gevraagd naar verbeterpunten. Onder de inzendingen wordt een uitje met de hele klas naar KidzCity verloot.

Datum: donderdag 24 juni 2010, 02:00
Bron: Gemeente Utrecht
Categorie: Algemeen
Tags: Utrecht

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry