Xs4all sluit zich aan bij rechtszaak tegen Brein

24/06
2010
Xs4all sluit zich aan bij internetprovider Ziggo, dat door Stichting Brein via een kort geding dreigt te worden gedwongen, om The Pirate Bay te blokkeren voor zijn klanten. Ziggo en Xs4all bestrijden de eis van Brein nu samen.

Volgen de internetproviders is de blokkade, als deze door de rechter zou worden toegekend, een vorm van internetcensuur die in een democratische rechtsstaat niet past.

Xs4all sluit zich bij deze zaak aan omdat zij principieel tegen censuur is. Een toekenning van de eis zou een precedentwerking kunnen hebben, iets dat de internetproviders willen voorkomen. De zaak gaat om een van de belangrijkste principes van het internet. Internetproviders kunnen verantwoordelijk worden gehouden voor de informatie op hun eigen servers, maar niet voor informatie op servers van anderen. De fundamentele vrijheid van internet is juist, dat de providers het verkeer van hun gebruikers ongefilterd doorlaten. Brein is vanuit deze visie dus aan het verkeerde adres. De zaak wordt behandeld op 28 juni bij de rechtbank in Den Haag.

Bron: ANP

Datum: donderdag 24 juni 2010, 17:13
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry