Heineken presteert beter dan verwacht

26/08
2009
Bierbrouwer Heineken heeft een lastig halfjaar achter de rug, maar heeft desondanks beter gepresteerd dan verwacht. De omzet steeg dankzij de overname van het Britse Scottish & Newcastle, maar in de meeste markten zag Heineken de volumes teruglopen. Dat bleek woensdag uit de publicatie van de halfjaarcijfers.

De omzet kwam uit op 7,15 miljard euro, tegen 6,41 miljard een jaar eerder. Analisten rekenden op inkomsten van 6,94 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebit beia) bedroeg 993 miljoen euro, 7,4 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Analisten rekenden op een bedrijfsresultaat van 927 miljoen euro.

Onder de streep hield het vierde bierconcern ter wereld 483 miljoen euro over. Vorig jaar was de nettowinst nog 540 miljoen euro. Het behaalde resultaat ligt wel hoger dan de 446 miljoen euro waarop analisten rekenenden.

In totaal zette Heineken 78 miljoen hectoliter bier af, 2,7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Zonder overnames mee te tellen daalden de biervolumes met 5,6 procent.

Datum: woensdag 26 augustus 2009, 07:36
Bron:
Categorie: Economie
Tags: Newcastle, Verenigd Koninkrijk

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry