Naarden blijft fijnste woonplek

24/06
2010
RIJSWIJK (ANP) - Naarden blijft ook dit jaar de beste gemeente om in te wonen en Amsterdam is de beste plek voor jongeren. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het weekblad Elsevier naar de aantrekkelijkheid van steden en dorpen. Het blad onderzocht alle 430 gemeenten. Ze worden beoordeeld op de kwaliteit van woonomgeving, zorg en onderwijs, veiligheid, voorzieningen en de gemeentelijke dienstverlening.

Na Naarden volgen nog twee andere gemeenten in 't Gooi: Bussum en Hilversum. Naarden wint weer door de fraaie historische kern, het natuurschoon en de goede zorg- en onderwijsvoorzieningen.

Jongeren

Amsterdam is aantrekkelijk voor jongeren omdat het elk type onderwijs kan bieden en veel horeca heeft. Verder zijn er veel activiteiten en is het goed bereikbaar per spoor. Groningen en Eindhoven zijn ook aantrekkelijk voor jongeren.

Veldhoven in Noord-Brabant biedt haar inwoners het meeste woongenot tegen de laagste woonlasten. In de gemeenten Wieringermeer (Noord-Holland) en Bergambacht (Zuid-Holland) krijgen de inwoners het minste genot tegen de hoogste woonlasten.

Senioren zijn ook het best uit in Naarden, gevolgd door Bussum en Blaricum.

Datum: donderdag 24 juni 2010, 11:19
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Amsterdam, Bergambacht, Bussum, Eindhoven, Groningen, Hilversum, Naarden, Noord-Brabant, Noord-Holland, Rijswijk, Veldhoven, Wieringermeer, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry