Overheid niet happig op webdiensten

23/06
2010
Overheden en financiële organisaties lopen achter bij het bedrijfsleven op het gebied van webdiensten. Beveiliging vormt het grote struikelblok.

Dit blijkt uit onderzoek van adviesbureau KPMG onder 125 Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen. Volgens het onderzoek ziet 80 procent van de ondervraagden de beveiliging het belangrijkste obstakel. Daarnaast worden de mogelijk juridische problemen en problemen met wet- en regelgeving als reden genoemd voor het achterblijven ten opzichte van het bedrijfsleven.

Bedrijven zien als belangrijkste voordelen bij het gebruik van webdiensten kostenbesparingen, meer flexibiliteit en betere schaalbaarheid, anders gezegd de flexibiliteit met betrekking tot de soort klanten die gebruik willen maken van dergelijke diensten. De meest gebruikte webdiensten zijn data-opslag, hosting van applicaties en e-mail. Hoewel de verschuiving van verschillende toepassingen naar webdiensten steeds sneller en grootschaliger plaatsvindt, staat 95 procent van de software en data nog steeds lokaal. Toch heeft volgens de onderzoekers cloudcomputing een vaste plaats verworven in de it-wereld.

bron: Computable.nl

Datum: woensdag 23 juni 2010, 17:13
Bron: Computer Idee
Categorie: Internet en ICT

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry