Jamaicaanse drugsbaron Coke aangehouden

23/06
2010
KINGSTON (ANP) - De politie op Jamaica heeft de vermeende drugsbaron Christopher 'Dudus' Coke gearresteerd. Vorige maand hadden de Jamaicaanse veiligheidsdiensten nog een vergeefse klopjacht ondernomen om de verdachte en een aantal van zijn handlangers te arresteren. Daarbij kwamen zeker 73 mensen om het leven. De politie bracht het nieuws over de aanhouding van de 42-jarige Coke dinsdag (lokale tijd) naar buiten. Hij zou zijn gearresteerd in een buitenwijk van de hoofdstad Kingston.

Eind mei deden al geruchten de ronde dat Coke in onderhandeling was met de Amerikaanse autoriteiten, die hem willen berechten voor een reeks misdrijven, waaronder handel in drugs. Hij zou bereid zijn geweest zich over te geven.

Uitlevering

De Verenigde Staten vroegen een jaar geleden om uitlevering van Coke, maar premier Bruce Golding van Jamaica weigerde. Golding was bevriend met de vader van Coke, die onder verdachte omstandigheden omkwam in een Jamaicaanse gevangenis in afwachting van uitlevering aan de VS. Lester Coke gold voorheen als leider van de bende Shower Posse, die zijn naam kreeg door de kogelregens waarmee honderden tegenstanders werden vermoord tijdens drugsoorlogen in de jaren '80.

Anno 2010 staat de criminele organisatie onder leiding van 'Dudus' Coke. Vorige maand vochten de politie en het leger vier dagen lang met bendeleden in de sloppenwijk Tivoli Garden, het belangrijkste bolwerk van Coke.De meeste doden vielen in Tivoli Garden. Tijdens de klopjacht werden zeker vijfhonderd personen gearresteerd. Coke wist echter uit handen van de autoriteiten te blijven.

Datum: woensdag 23 juni 2010, 00:44
Bron: Metro Algemeen
Categorie: Algemeen
Tags: Jamaica, Verenigde Staten

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry