Haagse hof legt twintig jaar gevangenisstraf op voor moord in Rotterdam

22/06
2010
Haagse hof legt twintig jaar gevangenisstraf op voor moord in Rotterdam

Den Haag, 22 juni 2010 - Het gerechtshof in Den Haag heeft op 22 juni 2010 in hoger beroep een 43-jarige man veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor het plegen van moord. De verdachte bracht op 9 maart 2009 een man in Rotterdam met meerdere messteken om het leven. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde de man tot achttien jaar gevangenisstraf.

De verdachte ging samen met twee andere mannen op de bewuste avond naar het huis waar het slachtoffer tijdelijk verbleef in verband met een vermeend voorval tussen het slachtoffer en twee vrouwen. De verdachte had twee messen bij zich. In de woning stak verdachte meermalen het slachtoffer met één van de messen in drie verschillende delen van het lichaam en raakte daarbij vitale structuren. Het slachtoffer overleed dezelfde nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het Haagse hof verwerpt het beroep op noodweer door de verdachte. Het hof acht bewezen dat verdachte zijn slachtoffer opzettelijk en met voorbedachte rade van het leven heeft beroofd.

Het hof is van oordeel dat een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf de enige passende en geboden reactie is in deze zaak. Bij de strafoplegging heeft het hof meegewogen dat de verdachte weigert om mee te werken aan enige vorm van onderzoek door gedragsdeskundigen. De verdachte is reeds eerder onherroepelijk veroordeeld geweest voor doodslag, waarbij hij het slachtoffer ook door messteken om het leven bracht.

Datum: dinsdag 22 juni 2010, 14:28
Bron: Rechtspraak.nl
Categorie: Algemeen
Tags: Rotterdam, Zuid-Holland

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry