Minister Verburg: SER-advies bevestigt het belang van duurzame ontwikkeling

21/06
2010
Nieuwsbericht | 21-06-2010

`De aandacht voor duurzame ontwikkeling blijft hard nodig`, is de reactie van minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) op het SER-advies 'Meer werken aan duurzame groei'. Verburg nam het advies maandag 21 juni in ontvangst.

De SER stelt in het advies dat het streven naar duurzame ontwikkeling serieuzer moet worden aangepakt. Het kabinet moet duurzaamheid tot topprioriteit verheffen en komen met een 'structurele innovatieaanpak voor duurzaamheid'. Zo ontstaan kansen voor economische groei en werkgelegenheid. Verburg vindt het advies, zeker in deze barre tijden van economische en financiele tegenwind, erg waardevol omdat het het belang van duurzame ontwikkeling herbevestigt. In het advies legt de SER de nadruk op samenwerking tussen overheden, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en burgers. Verburg ondersteunt deze gezamenlijke samenwerking.

Verburg is van mening dat het volgende kabinet het onderwerp op de agenda moet zetten. `De aandacht voor duurzame ontwikkeling blijft hard nodig en moet ook bij de volgende coalitie centraal staan.`

Meer informatieMeer werken aan duurzame groei (SER-advies)

Datum: maandag 21 juni 2010, 15:32
Bron: Ministerie van Infrastructuur en Millieu
Categorie: Natuur en Milieu

Gerelateerde berichten:

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.


Website by Web Chemistry